Amennyiben Ön még nem magyar állampolgár, de szeretné a könnyített honosítási eljárás révén megszerezni a magyar állampolgárságot, azt legegyszerűbben az EMNT Demokrácia-központok munkatársainak segítségével teheti meg.

Erdély-szerte működő irodahálózatunkban már több százezer ügyfelünknek segítettünk a szükséges dokumentumok kitöltésében, valamint az állampolgársági kérelem megadásában. Forduljon hozzánk bizalommal, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik – ingyenes ügyintézés keretében – minden szükséges tudnivalóról és teendőről részletesen tájékoztatják majd.

ELÉRHETŐSÉGEINK ÉS IRODÁINK

IDE KATTINTVA TEKINTHETŐK MEG!

Magyar állampolgársági kérelmet bárki benyújthat, nemcsak az a személy aki megfelel az egyszerűsített honosítás/visszahonosítás törvényi feltételeinek. A korlátozottan cselekvőképes, illetőleg a cselekvőképtelen személy nevében a törvényes képviselője terjesztheti elő a kérelmet.

Kérelmet az nyújthat be, aki a kedvezményes honosítás következő (együttes) feltételeinek maradéktalanul megfelel:

  • maga vagy felmenője magyar állampolgár volt vagy valószínűsíti magyarországi származását,
  • magyar nyelvtudását igazolja (ezt a kérelmet átvevő szerv ellenőrzi),
  • a magyar jog szerint büntetlen előéletű és büntetőeljárás nincs ellene folyamatban, és
  • honosítása nem sérti Magyarország közbiztonságát és nemzetbiztonságát.

Az állampolgársági kérelem mellett a kérelmezőnek be kell nyújtani a születési anyakönyvi kivonatát és a családi állapotát igazoló okiratokat (házassági anyakönyvi kivonat, válást igazoló dokumentum, stb.), valamint az egykori magyar állampolgárságot igazoló dokumentumokat (például a felmenők születési anyakönyvi kivonatai, de lehet plébánosi/lelkipásztor igazolás vagy régi magyar okirat, például illetőségi bizonyítvány, iskolai bizonyítvány, katonakönyv, stb.).

Az egykori magyar állampolgárság igazolásánál fontos, hogy a családi kapcsolat, azaz a leszármazás végig követhető legyen.

TOVÁBBI KÉRDÉSEIVEL, VALAMINT A RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÁSÉRT KERESSE FEL AZ ÖNHÖZ LEGKÖZELEBB TALÁLHATÓ EMNT DEMOKRÁCIA-KÖZPONTOT!

ELÉRHETŐSÉGEINK ÉS IRODÁINK IDE KATTINTVA TEKINTHETŐK MEG!

EMNT