Az EMNT Szatmár megyei szervezetének tisztújítására szeptember 30-án került sor a szatmárnémeti EMNT Demokrácia-központban.

A megjelenteket Veres-Kupán Enikő, az EMNT Szatmár megyei elnöke köszöntötte, majd Kui Attila Zsolt, az EMNT és a Néppárt Szatmár megyei szervezési igazgatója tartott rövid helyzetértékelőt, mely során elmondta: bár a járványhelyzet rányomta bélyegét az EMNT munkájára, a Szatmár megyei szervezet ennek ellenére is számos rendezvénnyel jelentkezett – az egészségügyi óvintézkedések betartásával –, valamint folyamatosan tájékoztatta az ügyfeleket a honosításhoz és a magyar állampolgársághoz kötődő ügyintézésekkel kapcsolatban.

Veres-Kupán Enikő részletesen beszámolt az elmúlt két év tevékenységéről, majd megjegyezte: az EMNT megyei és helyi szervezete is szerves részét képezi a helybéli magyar közösségnek, amely szívesen látogatják változatos programjaikat. Az elnöki beszámolót egyhangúlag elfogadta a küldöttgyűlés, majd a tisztújításra került sor.

A tisztújítás során egyhangúlag újraválasztották megyei elnöknek Veres-Kupán Enikőt, majd a megyei elnökség tagjainak megválasztására került sor. A hat tagú elnökség tagjai: dr. Hégető Levente, Illyés Előd, Szabó Olga, Ambrus Andrea, Kui Attila Zsolt és Enyedi Máté.

EMNT