Az érmihályfalvi Érintő Egyesület 2020. október 25- én szervezte meg Ottományban az Érmelléken élő korlátozott képességű gyermekek és hozzátartozóik számára a ,,Családi találkozót”.

Baricz- Nánási Noémi tanítónő köszöntötte a gyermekeket és családjaikat, akik különböző érmelléki településekről érkeztek, továbbá köszöntötte Külüs Annamáriát, aki Nagyváradról érkezett és kötetlen beszélgetést folytatott minden jelenlévővel.

A rendezvény célja az, hogy a társadalomban egyenértékűnek kell kezelni mindenkit, így Érmihályfalván és az Érmelléken fogyatékkal élő gyermekeket is.

Rendezvényünk szabadtéren zajlott, minden család elmondta a fogyatékkal élő gyermekük sorsát. Külüs Annamária külön-külön elbeszélgetett arról, hogy lehet tovább élni és nevelni a fogyatékkal élő gyermekeket. A beszélgetések alkalmával sok dolgot megtudtunk a gyermekekről. Van, akit a kreativitás, az informatika, a népdaléneklés, a festés érdekel, vagyis tanulhatunk mi is tőlük. Igény van az ilyen összejövetelekre, hogy a szülők és gyermekek más településen élő sorstársaikkal megoszthassák tapasztalataikat egymással. Ez a ,,Családi találkozó” öröm volt mindenki számára, mert az Érmelléken létrejött egy kapocs a családok között, amelyet minden évben szeretnénk tovább fejleszteni és megerősíteni, ennek köszönhetően találkozhatnak egészséges és korlátozott képességű gyermekek és azok családjai.

A kiérdemelt emléklap mellé a hét érmelléki településről érkezett családok ajándékcsomagot vihettek haza.

Rendezvényünk végeztével Szalacson az Érintő Egyesület megemlékezett az 1956- os forradalomra és szabadságharcra.

Köszönet illeti az anyagi támogatókat: a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságát és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot, akik biztosították a rendezvény létrejöttét.

Nagy Csaba