Kedd délután a 8. Kolozsvári Magyar Napok keretein belül mutatták be Tőkés László Hit és nemzet című breviáriumát, mely a Magyar Napló kiadó gondozásában és Jánosi Zoltán szerkesztésében jelent meg, és Tőkés által írt, valamint róla szóló szövegeket tartalmaz.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő elmondta: számára is meglepetés volt a kötet, hiszen – bár tudott az előkészületeiről – nem avatták be a tartalmi kérdésekbe. Ő maga is a kinyomtatott könyvet vehette kézbe, és lapozhatta megelégedéssel.

A kötetbemutatón jelen volt Toró T. Tibor, az Erdélyi Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke is, aki azért tartotta fontosnak a művet, mert Tőkés László életútját bemutató könyv még nem jelent meg.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke magyar értékmentőnek nevezte Tőkés Lászlót, majd hozzátette: a lelkész-politikus Temesváron megfogalmazott programja ma is érvényes, s ennek kulcsszavai a román-magyar megbékélés és a keresztény Európa.

Balaton Zoltán, Tőkés László egykori temesvári harcostársa elmondta: a könyv olyan olvasmány, amelyet akkor vehetünk a kezünkbe, amikor elfáradunk, amikor fogytán a lelkesedésünk. “Eligazítás a zűrzavaros világban” – jellemezte. Úgy vélte, a breviárium mindazt tartalmazza, amit Tőkés László felvállal, amiből nem enged.