• Event Time:

December 7-én 18 órától Szatmárnémetiben, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács székházában (Árpád – jelenlegi nevén Vasile Lucaciu – utca 18. szám) a Szatmár megyei EMNT szervezésében kerül sor az idén elhunyt volt parlamenti képviselő, Borbély Imre „Harc a nemzet érdekében” című, posztumusz megjelent könyvének bemutatására.

A kötet hátoldalára az érdeklődés felkeltésének nem titkolt szándékával a kiadó többek között a következő kérdéseket illesztette: „Miért örült Göncz Árpád köztársasági elnök a trianoni diktátumnak? Mit gondolt Markó Béla, az RMDSZ elnöke Verestóy Attiláról, aki a legbefolyásosabb erdélyi magyar milliárdos? Miként próbálta a román hatalom megvenni és lekötelezni az erdélyi magyar politikusokat? Hogyan vált az RMDSZ a román politikai vezetés kollaboránsává? Mikor, kik és milyen célból vezették tévútra az erdélyi magyar politikát?” A válaszok a kötetben olvashatóak.

A szerző fiával, Borbély Zsolt Attila közíróval, aki egyben szöveg gondozója és a kötet szerkesztője, Csókási-Budaházi Attila, az EMNT megyei elnöke beszélget.

A szerző kedvenc Cseh Tamás dalaiból Rappert Vencz Gábor színművész énekel.

EMNT