A Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is megszervezte Tiszapéterfalván nemzetközi termékkiállítását és vásárát, az V. Turul Expót, amelyre a Csíkszéki Mezőgazdászok Egyesülete is meghívást kapott. Az egyesületet Tiboldi László elnök képviselte az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő székelyföldi termékcsaláddal, a Csíki Sör Manufaktúra termékeivel.

A 2018. július 14-én megrendezett termékkiállításon és vásáron kárpát-medencei magyar vállalkozók és szakmai partneregyesületek vettek részt egyre bővülő termékkínálattal (borok, kézműves sajtok, húskészítmények, kézműves termékek, mezőgazdasági- és könnyűipari termékek, mezőgazdasági gépek), és akik a legnagyobb szakértelemmel és a hagyományok tiszteletben tartásával készítik és kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat.

A rendezvény mezőgazdasági gépek felvonulásával kezdődött, majd az ünnepélyes megnyitót követően átadásra kerültek az Év Vállalkozója-díjak. Az eseményekkel párhuzamosan bográcsosfőző-verseny is zajlott, és az itt elkészült kárpátaljai finomságokat a kiállítóknak is lehetőségük volt megkóstolni.

A Székelyföldet képviselő, az Erdélyi Magyar Gazdaszervezetek Egyesületeinek Szövetsége (EMGESZ) keretén belül működő Csíkszéki Mezőgazdászok Egyesülete által felállított stand idén is nagy népszerűségnek örvendett a kárpátaljai magyarok körében, nem különben a már mindenki által ismert Tiltott Csíki Sör termékcsalád is, melyből négy különböző fajta hideg kézműves sörrel szolgálták ki a kiállításra ellátogató érdeklődőket, valamint a résztvevő termelőket.

Nagy Csaba