Mă numesc Beata Korodi și vă mărturisesc cu sinceritate că la vârsta mea primirea  unei scrisori din mâna poștașului este câteodată singura bucurie pe care o am. De când eram mică, îmi amintesc că mergeam la poștă cu drag să îmi ridic alocația. Am și acum în memorie imaginea carnetului de cecuri – alb cu negru și emoția pe care o aveam în momentul în care primeam banii. Îmi dădea sentimentul că eram un om mare, gata să înfrunt orice.

Sărbătorile pentru mine veneau prin intermediul Poștei Române. Moș Crăciun era domnul poștaș. Toate cadourile pe care le-am visate mi-au fost aduse la timp datorită poștei. De parcă știa exact ce îmi doresc. La rândul meu, mereu le comandam celor trei fete ale mele cadourile de sărbători prin poștă. Nu a existat an în care să nu vină la timp.

Poșta Română rămâne în sufletul nostru, prin efortul a generații de poștași, liantul comunicării, legătura cu cei plecați în afară. Am văzut acest fapt atât în contextul dat de pandemie, cât și prin șansa oferită de poștă de a ajuta vecinii din Ucraina, la care am contribuit și eu câte puțin cu diverse profuse sanitare și textile.

Poșta Română are o resursă umană extraordinară, oameni muncitori care își îndeplinesc sarcinile cu devotament. Poștașii își fac datoria cu devotament și trec în fiecare lună pragul caselor pentru a aduce pensia mult așteptată. Am crescut și eu, la fel ca și bunicii mei, cu același respect impregnat pentru poștași, pe care trecerea timpului nu a făcut altceva decât să îl dezvolte.

Eu am fost unul dintre beneficiarii programului ,,Sprijin pentru România”. Am așteptat cu foarte multă încredere și nerăbdare cardurile distribuite prin Poșta Română. Când am auzit că aceste carduri vor fi livrate de către Poștă am avut încredere completă că le vom primi la timp și ne vom putea baza pe acești bani în timp util.

Sunt, de asemenea, o persoană foarte implicată în tot ce înseamnă chestiuni ce țin de îmbunătățirea noastră ca țară. Întotdeauna mi-am exercitat dreptul la vot, ca o manieră de a contribui la un viitor mai bun pentru copiii mei. Poșta mi-a oferit și de data aceasta șansa să îmi îndeplinesc datoria socială.

Cred în Poșta Română și recomand serviciile pe care le oferă. Admir faptul că o companie care a trecut atât prin urcușuri, cât și coborâșuri a știut să îi țină aproape pe oamenii fideli, cât și să atragă alții noi prin diverse servicii concepute în ton vremurile. Sunt convinsă că poștașul, indiferent cum se va numi el în era digitalizării, ne va trece pragul pentru mult timp de acum încolo!

Beata Korodi

 

EMNT