Az 1988 novemberében Budapesten megalakult Erdélyi Szövetség gondozásában jelent meg nemrég A svájci Jura kanton autonómiája, harca önrendelkezéséért című, eredetileg francia nyelven kiadott kötet.

A magyar nyelvű kiadás nagyváradi bemutatójára október 19-én, szerdán 16.30 órától kerül sor a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, az Ezredévi emléktér / P-ța Libertății 40. szám alatt.

A kötetet méltatja, illetve vetítettképes előadást tart Jura kantonról Bácsfainé dr. Hévízi Józsa történész, az Erdélyi Szövetség elnöke. A rendezvényen felszólal Szili Katalin, a határon túli autonómiaügyekért felelős magyar miniszterelnöki megbízott, Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, B. Szabó Péter, az Erdélyi Szövetség alelnöke, a kötet kiadásának svájci kezdeményezője. Jelen lesz Szutor Ágnes, a könyvet megjelentető Kráter kiadó vezetője, valamint Tolnay István ny. egyetemi tanár, a kiadvány fordítója.

A rendezvényen felvetik majd, hogy miként hasznosíthatná Erdély a svájci Jura tartomány önrendelkezésért, autonómiáért vívott küzdelmeinek eredményeit. A helyszínen mind a kötet, mind az Erdélyi Szövetség egyéb kiadványai kedvezményesen lesznek megvásárolhatók. Szeretettel várnak mindenkit a szervezők, azaz az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Polgári Egyesület.

EMNT