Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete és a Szabadi úti Református Egyházközség adománygyűjtést szervez a pusztító háború által sújtott kárpátaljai Szernye település lakóinak megsegítésére.

„Fogadj örökbe egy kárpátaljai falut!” címmel indít jótékonysági akciót az EMNT Maros megyei szervezete és a marosvásárhelyi Szabadi úti Református Egyházközség. A kezdeményezés célja az Ukrajnában dúló háború kárpátaljai károsultjainak megsegítése, mely során tartós élelmiszert, valamint tisztító- és tisztálkodószereket gyűjtenek a Beregszász mellett található, többségében magyarok által lakott Szernye falu lakóinak. A települést az elmúlt időszakban fokozottan is sújtotta a több mint fél éve dúló háború, valamint az Ukrajnán belül tapasztalható belső migráció, így Béres László szernyei református lelkész közreműködésével most az erdélyi magyarok is hozzájárulhatnak kárpátaljai testvéreik megsegítéséhez.

Az adományokat szeptember 24-ig várják – munkanapokon, 10 és 14 óra között – a marosvásárhelyi EMNT Demokrácia-központban (Klastrom/Mihai Viteazul utca 10. szám), valamint a Szabadi úti református templomban. A felajánlások átadására Marosvásárhelyen kerül sor, ahol egy közös beszélgetést követően, személyesen Béres László veszi át és juttatja el az adományokat a kedvezményezetteknek.

A szervezők ezúton is köszönik a felajánlók segítségét!

EMNT