A magyar költészet napján szavalóversenyt szerveztek Kézdivásárhelyen. A rendezvényt a járványügyi előírások betartásával vasárnap tartották az Erzsébet Teremben, háromszéki költészetkedvelők, V–VIII. osztályosok, középiskolások és felnőttek vettek rajta részt.

A szavalóversenyt a Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet és a Háromszéki Népfőiskola Egyesület szervezte, partnerségben az Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesületével. Az irodalmi est házigazdája Kiss Erika, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdivásárhelyi irodavezetője és Biró Erika szörcsei református lelkipásztor, a Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet és a Háromszéki Népfőiskola Egyesület elnöke volt. A 25 versmondó József Attila, Radnóti Miklós, Márai Sándor, Ady Endre, Tompa László, Farkas Árpád és Kányádi Sándor műveiből választhatott egy-egy költeményt, amelyik József Attila „Íme, hát megleltem hazámat…” verssorához kapcsolódott. A szavalatokat háromtagú zsűri értékelte – Ambrus Ágnes ny. egyetemi adjunktus, Ferencz Éva, a Nagy Mózes Elméleti Líceum magyartanára és Nagy Zsuzsa, a lemhényi Bem József-iskola magyartanára.

Minden versenyző emléklapot kapott. A díjazottak: V–VIII. osztályosok: 1. Szekeres Anna, 2. Molnár Mimella, 3. Kerezsi Boglárka, középiskolások: 1. Puskás Cynthia Laetícia és Borcsa Zsombor, 2. Imre Mária Anita, 3. Szabó Gabriella, dicséretben részesült Kertész Blanka, felnőttek: 1. Polczer Csaba, 2. Kopacz Tímea. A díjazottak díszoklevelet és értékes könyvcsomagot kaptak Vass Imrének és a szervezőknek köszönhetően. A szavalóversenyen három Kormorán-dallal fellépett a kovásznai Sicton együttes, illetve énekelt Albu Erika Lemhényből és Könczei Szidónia Kézdiszentkeresztről.

(Forrás: 3szek.ro)

EMNT