Nagytiszteletű Lelkészi Hivatalnak, Székhelyén

Kedves Szolgatársam! Tisztelt Elnökség!

Utolsó időszakába érkezett az az aláírásgyűjtő akció, mely a Székely Nemzeti Tanács által indított, a történelmi régiókról szóló európai polgári kezdeményezés érvényre juttatásához szükséges egymilliónyi aláírást hivatott összegyűjteni az Európai Unió hét tagországából.
A nemes ügy támogatása céljából ez alkalommal sikerült összefogniuk az erdélyi magyar pártoknak és szervezeteknek. Egyházaink is pártfogolják a kezdeményezést.

Két és fél hónappal a határidő lejárta előtt ezúton keressük meg gyülekezeteinket, hogy – ha még nem tették volna meg – kapcsolódjanak be az aláírásgyűjtésbe. Meggyőződésem, hogy az aláírók csatlakozása Istennek tetsző cselekménynek számít, az európai kisebbségi régiók, illetve magyarságunk, Székelyföld, Partium (stb.) javára. Támogatásukat és részvételüket kérve és megköszönve, tisztelettel és szeretettel küldöm testvéri üdvözletemet. Az SZNT által indított történelmi régiókról szóló európai polgári kezdeményezéshez szükséges támogatói ívet az EMNT honlapjáról ide kattintva lehet letölteni. 

Nagyvárad, 2020. február 21 

 Tőkés László, elnök

Nagy Csaba