A Magyar Polgári Egyesület az év elején elindította azt a programsorozatát, amelyben a fiatalok között népszerűsíti az önkéntességet.
Az elmúlt időszakban több önkéntes programra is sor került. Virágokat ültettek Nagyváradon a magyar történelmi személyiségeinket megörökítő szobrok köré, szemetet gyűjtöttek a Körös-parton, vagy éppen gyermekotthonokban, öregotthonokban segítettek.
Legutóbbi programjukat az elmúlt vasárnap szervezték, amikor a Partiumi Keresztény Egyetem diákjaival és a nagyváradi Szent Angéla Gyermekotthonból érkezett segítséggel kiegészülve a Fekete-Körös völgyébe kirándultak.

A nap indításaként a várasfenesi Béla várhoz kirándultak, majd a fenesi patak völgyében több zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze. Lehangoló volt a kirándulóhely környéke a sok szeméttel, de a diákok segítségével immár egy tiszta környezet várja a túrázókat. A jól megérdemelt ebédet a magyarremetei Turul panzióban fogyasztották el. A panzióban Nagy József Barna, a Magyar Polgári Egyesület elnöke beszélt a diákoknak a környék történelméről, jellegzetességeiről, az itt élő magyarokról. Kiss Emőke pszichológus, aki több előadást is tartott már a fiataloknak az önkéntességről, ezúttal az önkéntességnek az emberi közérzetre, lelkületre, életmódra gyakorolt kedvező hatásairól tartott előadást. Az ebéd után a társaság a kiskóhi Medve-barlangot látogatta meg.

admin

Facebook