A Magyar Polgári Egyesület, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a MINTA és a Dél-Bihari gazdák egyesülete családi-, sport- és gyermeknapot szervezett Bélfenyéren a Bethlen Gábor Alap támogatásával.

Vasárnap délután a bélfenyéri sportpályán gyülekeztek a helybeliek és a környékbeli szórványtelepülésekről meghívott fiatalok, családok.

Zahari Jakab, a sportnap helyi szervezője, valamint lelkes fiatal önkéntesekből álló csapata, számos játékkal és sportos megmérettetéssel várta az érkezőket. Volt zsákbanfutás, asztalitenisz, bicikliverseny, Toldi erőemelés, futóverseny, de a legnagyobb sikert a kötélhúzás és a foci aratta. A kötélhúzásban versenyre keltek a fiúk a lányokkal, a különböző településekről érkező csapatok, de még a szülők is beszálltak a versenybe. Jellemző volt a hangulatra, hogy több kötél is elszakadt, míg a szervezők olyan kötelet nem hoztak, amit aztán egész nap lehetett rángatni.

A fociversenyen két korosztályban is indultak résztvevők, hogy aztán estére a jól megérdemelt kupákkal és rengeteg élménnyel legyenek gazdagabbak. Minden gyermek és fiatal, vagy éppen szülő, akik részt vettek a különböző játékokban emléklapot kaptak a szervezőktől.

A sportban és játékokban megfáradt családokat, gyermekeket, fiatalokat nem csak hűsítőkkel várták a szervezők, estére egy nagy üst ételt is felszolgáltak a résztvevőknek.

A szervezők és résztvevők, a nagy siker láttán megegyeztek abban, hogy ezt a kezdeményezést mindenképpen folytatni szeretnék.

szerk

Facebook