A Magyar Polgári Egyesület, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Hegyközcsatári Református Egyházközség szervezésében, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, gyermeknapot tartottak Hegyközcsatárban.

A hegyközcsatári egyházközség udvarán szép számmal megjelent gyermekeket Miklós Csaba helyi református lelkipásztor köszöntötte pár mondatos igei üzenettel. Nagy József Barna, az MPE elnöke is szólt röviden a gyermekekhez és szüleikhez, elmondva, hogy szándékosan tették a gyermeknapot a szünidő elejére, hiszen így a szünidőben is tudtak a gyermekeknek elfoglaltságot találni, ugyanakkor az Egyesület egy programot is indított néhány hónapja, aminek a mottója „minden nap gyermeknap”. Ennek a gondolatnak a jegyében szervezik a gyermekeknek szóló rendezvényeket egész évben.

A gyülekezeti ház melletti, lufikkal díszített árnyas gesztenyefa alatt Tóth Beáta kézműves mester várta a gyermekeket, akik több kézműves elfoglaltságot is találtak maguknak. Az udvaron a Davidam Egyesület fajátékainak örvendhettek a gyermekek. Itt a legkisebbek és a nagyobbak is nagy kedvvel próbálták ki a hagyományos-, ügyességi-, logikai-, mozgás- és képességfejlesztő fajátékokat.

A játékok szünetében a szervezők gyümölccsel, kaláccsal, pogácsával, hűsítőkkel kedveskedtek a gyermekeknek.

A jókedvű játékok után a hangulat csak fokozódott, amikor Nagy Bálint László hajdúszoboszlói tanár bemutatta a gyermekeknek Kincskeresés Lóri kalózkapitánnyal című műsorát. Az interaktív zenés gyermekműsor nem csak a gyermekek körében aratott nagy sikert, hanem a jelen lévő anyuk és apukák körében is.

A hegyközcsatári gyermeknap egy közös ebéddel és fagyizással ért véget.

Nagy Csaba