Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kolozs megyei szervezete nevében szeretettel várunk minden érdeklődőt szerdán (február 27-én) 17 órától a Bocskai-házban, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektori hivatalának Óváry termébe (Mátyás király utca, 4. szám), Borbély Imre Magyar nemzetépítés című könyvének bemutatására. A kötetet a szerző fia, a szöveg gondozója, Borbély Zsolt Attila közíró, politológus, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács országos alelnöke és Dr. Bakk Miklós, politológus, egyetemi docens mutatja be.

Borbély Imre személyiségében természetes egységben fonódott össze a nemzetéért lobogó hazafi, a politikai gondolkodó és a szabadalmazott találmányokat is jegyző természettudós. Ez értelemszerűen átüt a tudományos igénnyel megírt nemzetstratégiai tanulmányain is, melyek tömörek, lényegre törők és sosem tévesztik szem elől a célt: a magyar nemzetnek az adott történelmi helyzetben elérhető legnagyobb fokú önrendelkezése, valamint újraegyesítése szakmai, kulturális, gazdasági és amennyire lehet, politikai síkon. A trianoni békediktátum óta eltelt közel egy évszázad alatt nem sikerült a száz éve rosszul beállított történelmi váltó tragikus következményeit elhárítani, így a szerző gondolatainak zöme ma is aktuális.

Borbély Imre nem élhette meg 2018 nemzetpolitikai hajnalhasadását, de a sötétségbe szüremkedő fényt már észlelte két esztendeje, mint ahogy azt is, hogy elvi síkon a magyar kormány 2010 óta azon az úton halad, melynek kikövezéséhez ő is hozzájárult. A magyar reintegráció tántoríthatatlan harcosa gazdag szellemi örökséget hagyott maga után, melynek legjava ezeken az oldalakon olvasható.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kolozs megyei szervezete

szerk

Facebook