Jó hangulatú ünnepi gálamérkőzést játszottak a NAC Labdarúgó Egyesület fiataljai a hegyközpályi sportcsarnokban csütörtök délután. A felszabadult hangulatú örömjátékot Gellei Imre, a magyar futballválogatott volt szövetségi kapitánya és Kozma Mihály, a magyar futsal-válogatott volt vezetője is megtisztelte jelenlétével. Az illusztris vendégek a Magyar Labdarúgó Szövetség ajándékát hozták el a partiumi magyar foci ifjú reménységeinek.

A magyarországi vendégeket a NAC vezetői Nagyváradon fogadták, ahol szakmai, baráti megbeszélésen vettek részt a többszörös román bajnok és kupagyőztes, valamint BEK-győztes Jenei Imrével, a magyar és a román válogatott egykori szövetségi kapitányával. A találkozó után Hegyközpályi sportcsarnoka volt a következő helyszín, ahol a NAC-ban focizó gyerekek már készültek a meccsre és a vendégek fogadására.

Az öltözőben gyülekező ifjú labdarúgók kicsit megszeppentek a rangos vendégek láttán, de azért figyelemmel hallgatták Gellei Imre szavait. Az MLSZ szakmai bizottságának tagja, az egykori szövetségi kapitány a nagyváradi születésű 18 esztendős Zsóri Dánielt ajánlotta a gyerekek figyelmébe. Az élete első NB1-es mérkőzésén, a Debrecen színeiben, a 93-ik percben a Ferencvárosnak csodálatos ollózó mozdulattal gólt lövő játékost egyfajta „jövőként” vázolta fel a volt szövetségi kapitány. „Ha őt láttátok, láthatjátok a jövőt magatok előtt” – fogalmazott Gellei az öltözőben, a kitartó munkát nevezve meg a sikerhez vezető útként.

Ezek után a játékosok és a vendégek is pályára vonultak, ahol a főleg a szülőkből álló lelkes közönség várta a vendégeket és a gálamérkőzés kezdetét. Hátra volt még néhány üdvözlő mondat a vendéglátók részéről, akik nevében Habinyák István egyesületi elnök, valamint Nagy József Barna alelnök köszöntötték a vendégeket.

Gellei Imre gratulált a szülőknek és a gyermekeknek, hogy az egyik legszebb sportot, a focit választották, majd további kitartásra buzdította a szülőket és gyermekeket is. Kifejezte elismerését a NAC létrehozásáért és működtetésért a csapat vezetőinek és edzőinek (Opre Csaba és Várady Attila Gyula), további kitartást és sikereket kívánva az utánpótlás-nevelést felvállaló klubnak.

Kozma Mihály rövid üdvözlő beszédében arról szólt, soha ne felejtsük, hogy a focival sportolókat képzünk, de közben embereket nevelünk.

A rövid beszédek után az MLSZ küldöttjei átadták a NAC ifjú sportolóinak a Magyar Labdarúgó Szövetség ajándékait. Minden játékos egy vadonatúj mezzel, melegítővel, zoknival, a csapat pedig labdákkal és egyéb, az edzésekhez szükséges vadonatúj sportszerekkel lett gazdagabb az MLSZ jóvoltából.

A protokolláris részt követően sor kerülhetett az esemény tulajdonképpeni fénypontjára, ahol minden egyes gyerek megmutathatta, mit tud a pályán. A lelkesen, felszabadult örömmel focizó kisebb és nagyobb játékosok igazi örömfutballt varázsoltak a pályára. A közönség kitartó biztatása, és a tudat, hogy nagy nevek figyelik minden mozdulatukat, megtették a magukét. Az egyik mosollyal az arcán cselezgető ifjú reménység láttán Gellei Imre meg is jegyezte, mintegy jó tanácsként a NAC szakemberi irányába: „Ne hagyjátok, hogy ez a mosoly valaha is lehervadjon az arcukról!“ Az esemény után mindenki kellemes benyomásokkal, szép emlékekkel térhetett haza, lélekben is megerősödve.

Nagy Csaba