Az érmihályfalvi Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezeteinek tajai gyűjtést szerveztek a kárpátaljai Beregszász lakóinak, így többek között több zsák meleg ruhát szállítottak el kedden délután a debreceni Fidesz-iroda képviselői. Köztük a mihályfalvi EMNT-iroda alkalmazottjai által már jól ismert Földesi Tibor, aki elmondta, hogy a debreceniek élelmiszercsomagokkal egészítik ki a szállítmányt, amelyet hamarosan útnak is indítanak.

Ezzel a gyűjtés még nem ér véget, akiknek felesleges és jó állapotban lévő téli, vagy nyári holmija van, az továbbra is leadhatja az EMNT-irodában – tájékoztatott Czeglédi Júlia irodavezető -, mivel több szállítmányt is terveznek a közeljövőben.

Mint ismeretes, a kárpátaljai településeken élő magyarok nagy szükséget szenvednek ezekben az időkben, így sok jóember adakozik és támogatja ottani nemzettársainkat. Azt is megtudtuk Földesiéktől, hogy olyan ínséges idők járnak Kárpátalján, illetve Beregszászon, hogy az ottani református egyház diakóniai osztályának szociális konyhája naponta 400 rászoruló emberre főz, illetve szolgál meleg étellel.

Az EMNT és az EMNP helyi szervezete ezúton szeretné megköszönni az adományokat minden jólelkű helyi hozzájárulónak.

szerk

Facebook