A kézdivásárhelyi Vigadó emeleti díszterme kicsinek bizonyult, hiszen közel kétszázan voltak jelen a 2. Hadiárva-találkozón, illetve a Hadiárvasors c. könyv bemutatóján. A rendezvény végén a jelenlevők megtekinthették a begyűjtött anyagokból készült fotókiállítást is. A rendezvényen fellépett Héjja Ágnes és Miklós Katalin, a sepsiszentgyörgyi Művészeti Líceum tanára, valamint Kiss László színművész, a Kézdivásárhelyi Városi Színház művésze. A rendezvény házigazdája Ferencz Attila, kézdiszéki EMNT-elnök volt.

A kötet szerzője, Iochom István és Kiss Erika, a kézdivásárhelyi EMNT-iroda munkatársai voltak, a rendezvény ötletgazdája, beszélgetőpartner pedig Ilyés Botond, a Néppárt helyi tanácsosa volt. A kötetben szereplő ötven hadiárva közül harmincnégy személyesen is jelen volt a bemutatón, ugyanakkor Farkas Balázs, csíkszeredai főkonzul is megtisztelte jelenlétével a hármas rendezvényt, melynek fővédnöke Tóth László, főkonzul volt.

A rendezvényt a kézdiszéki EMNT, a Kézdiszékért Egyesület és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szervezte – a Bethlen Gábor Alap támogatásával.

Nagy Csaba