Másfél éves kihagyás után, március 14-én újra megnyitotta kapuit Szentegyházán az EMNT Demokráciaközpont. Az eseményen jelen volt Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, Zakariás Zoltán az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei szervezetének elnöke, és Nagy Pál, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács székelyudvarhelyi szervezetének elnöke.

A szentegyházi EMNT Demokráciaközpont (Ifjúság utca 2-es szám) 9 és 18 óra között, az április 8-i magyarországi országgyűlési választásokig meghosszabbított programmal várja mindazokat, akik a könnyített honosítási eljárás, valamint az ahhoz tartozó kérelmezések és adminisztrációs tevékenység kapcsán szeretnék igényelni az EMNT munkatársainak segítségét. Ugyanakkor az irodában szentegyházi magyar állampolgárok regisztrálhatnak a magyarországi parlamenti választásokra. A későbbiekben a helyi iroda munkatársai  a levélszavazatokhoz tartozó azonosító nyilatkozatok kitöltésében, valamint a szavazatot is tartalmazó borítékok begyűjtésében és főkonzulátusokra való eljuttatásában is segítséget nyújtanak.

„Reméljük, hogy a következő hetekben minél több szentegyházi lakosnak könnyíthetjük meg a levélszavazatuk leadását, és a magyar állampolgársággal kapcsolatos ügyintézésekben is segíthetünk az  elkövetkező hónapokban ” – nyilatkozta Sándor Krisztina.