A Polgári Esték rendezvénysorozat keretében könyvbemutatóra és előadásra kerül sor Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem (Városháza / Primăriei utca 27. szám) Bartók-termében január 30-án, kedden 17 órától.

A szerző, Koszta István író, hadtörténész mutatja be Erdély a nagy háborúban 1914 – 1916 augusztus című kötetét. Koszta István korabeli ismert és kevésbé ismert dokumentumok összevetésével próbálja a ma emberét eligazítani a Nagy Háború eseményeinek és okainak szövevényében. A könyv a szerző második kötete az említett témában, az első kötet A sors kereke a végzettre forog címmel jelent meg 2014-ben. A helyszínen mindkét kötetet beszerezhetik az érdeklődők.

Az est során rövid előadást tart Dr. Pollman Ferenc PhD történész, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum tudományos főmunkatársa Románia az osztrák–magyar Vezérkar stratégiai tervezésében címmel.

A Polgári Esték rendezvénysorozat szervezője, a Magyar Polgári Egyesület minden érdeklődőt szeretettel vár a Bethlen Gábor Alap által támogatott rendezvényre.