Ki tud többet Szent László városáról, Nagyváradról?” címmel vetélkedőt szervezett a  Pro Partium Egyesület, amelynek legútóbbi állomására december 11-én került sor a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban.

A több nagyváradi iskolában megrendezett vetélkedő legutóbbi állomásán, a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban, a Szacsvay Imre Általános Iskola diákjai vettek részt. A diákokat Csorba Krisztián, történelemtanár vezette. Nagy József Barna, a Pro Partium Egyesület nevében köszöntötte a részvevőket, majd a két tagú csapatok nekiláttak a vetélkedő feladatainak.

A vetélkedő elsődleges célja, hogy közelebb vigye a diákokat Szent László alakjához, és a feladatok megoldása során részletes információkat nyújtson a lovagkirály városáról, Nagyvárad történelméről. A diákok a feladatok megoldásánál irodalmi ismereteiket, és történelemről szerzett tudásukat is használták, minden más tudnivaló felelevenítése mellett. A feladatokon szereplő kérdések között a következők is elhangzottak: miről híres a NAC labdarúgó csapata? hol van a Rhédey-kápolna? hol van a Szent László Koldusápoló és Fiúintézet kápolnája?

A jó hangulatú vetélkedő szünetében a diákokat palacsintával várták a szervezők, majd mindenki ajándékot, édességet, üdítőt és könyveket kapott. Az első három helyezett csapat tagjai, helyezésüknek megfelelően, ajándékkönyvekkel és elektrotechnikai eszközökkel (pendrive, vezeték nélküli egér, stb.) gazdagodtak.

A vetélkedő megszervezését és a Pro Partium Egyesület programsorozatát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.