Az elmúlt pénteken a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház tartott előadást Bélfenyéren. Az ingyenes előadást a Magyar Polgári Egyesület szervezte a Bethlen Gábor Alap támogatásával.

Az egyesület az elmúlt esztendőben egy programsorozatot indított a nagyváradi és a Bihar megyei szórványban élő családok megsegítésére, ennek részeként a bélfenyéri szórványban élő gyermekek és szüleik a kolzsvári bábszínház előadásában a Vitéz László című darabot láthatták.

Nagy József Barnának, a Magyar Polgári Egyesület elnökének a bábszínházi előadás megszervezésében Jenei Andrea bélfenyéri tanítónő és Zahari Jakab, a bélfenyéri magyar közösség képviselője segített.

Vidám hangulat

A bélfenyéri katolikus egyház ingatlanában összegyűlt gyermekek egy igazi, vidám, a jó győzelmével végződő történetet tekinthettek meg. Vitéz László a történetben nem csak a szellemeket, de az ördögöt, sőt magát Lucifert is legyőzi. Ehhez a győzelemhez azonban szükség volt a gyermekek vidám kacagására is, akik boldog nevetéssel fogadták Vitéz László elszólásait, komikus, de sikeresen végződő győzelmét a gonoszok felett.

A sikeres, jó hangulatú előadás után a Magyar Polgári Egyesület vezetője megígérte a gyermekeknek és a helyi szervezőknek, hogy a szórványban, illetve a családokért és gyermekekért végzett munkája során az Egyesület más előadást és más programokat is elhoz Bélfenyérre. A beszélgetés során máris leszögezték, hogy hamarosan megszerveznek Bélfenyéren egy családi sportnapot.

Nagy Csaba