Mint már annyiszor elhangzott a múlthéten, hatodik alkalommal került sor az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok megrendezésére Érmihályfalván, amelyet idén nyáron is a Magyar Kormány a Bethlen Gábor Alap közreműködésével, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, az Érintő Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Érmihályfalva Önkormányzata támogatott.

A mihályfalviakon kívül értarcsai és gálospetri gyermekek is részt vettek a rendezvényen. A rendezvénysorozaton átlagosan napi 150 gyermek és felnőtt fordult meg, a négy nap alatt pedig hatszáznál is több részvevőt számláltak a regisztrációs lapokon.

A négynapos rendezvényt szerdán nyitotta meg dr. Szilágyi Ferenc, az Érintő Egyesület elnöke és Czeglédi Júlia, a helyi EMNT-iroda vezetője. Szombat délelőtt Szilágyi Ferenc Hubart képzőművész foglalta össze a négynapos tevékenységet.

Az összefoglaló után kiosztásra kerültek az emléklapok, amelyek megírásában és átadásában Czeglédi Júlia főszervező és Balázs Borbála segédkezett. Nemcsak a kézművesesek nyüzsgő hada részesült oklevelekben, de azok a felnőttek is, akik négy napon át kitartóan dolgoztak a „munkások” keze alá, hogy zökkenőmentesen folyjon a tevékenység.

Az Érintő Egyesület és a helyi EMNT-iroda ezúton szeretné megköszönni Sárkány Szabolcs, Kovács Éva, Szilágyi Ferenc Hubart, Rubletzky Márta, Nagy Emőke, Czeglédi Julianna, Pap Sándor, Kelemen Katalin, Kosztin Ildikó, Bató Katalin, Bató Tímea, Major Anikó, Varga István, Szellő István, Torda Katalin, Baricz Nánási Noémi, Baricz Nánási Ferenc, Bocskai Klára, Kind Renáta, Kind Gábor, Pap Zsolt, Czeglédi Kinga, Balázs Borbála, Balázs Máté, Szabó Zsanett, Bíró Róbert és Laskovics István közreműködését.

Köszönet illeti Speth Rozáliát a szombati finom ebédért, és köszönet mindenkinek, aki bárminemű segítséggel hozzájárult a rendezvény lebonyolításához.

(Forrás: erinto.ro)

Nagy Csaba