Február elején konzuli napot tartottak Érmihályfalván. Az eseményen az érmihályfalvi EMNT Demokráciaközpont munkatársai segítettek az anyaországi választásokat megelőző regisztrációban, valamint a honosítási folyamathoz kapcsolódó ügyekben.

Az esemény során közel 40 fő adott le honosítási kérelmet, ugyanakkor többen intéztek klasszikus anyakönyvezést is, a legtöbb esetben pedig születési anyakönyvezésre volt szükség. Az EMNT Demokráciaközpontban magyar útlevél igénylésre továbbra is van lehetőség: a konzuli napon további kérelmek érkeztek be az útlevelek előállítására. Az április 8-i anyaországi választások közeledtével ismételten nagy számban regisztráltak az érmelléki polgárok.

A hátralévő két hónapban a Néppárt és EMNT önkéntesei és munkatársai minden szavazni vágyó erdélyi magyar állampolgárnak segítenek, hogy részt vehessenek az áprilisi voksoláson. Az EMNT Demokráciaközpontok munkatársai, valamint a Néppárt önkéntesei és önkormányzati képviselői Erdély-szerte útmutatást adnak a regisztráció elvégzéséhez, valamint a későbbiekben a levélszavazatok begyűjtésében, és azok kolozsvári főkonzulátusra való eljuttatásában is segédkeznek.

Az érmihályfalvi EMNT Demokráciaközpont legközelebbi konzuli napjára március 8-án kerül sor.