Idén is megszervezik Érmihályfalván a nagy népszerűségnek örvendő, immár kilencedik kiadásához érkezett Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napot. Az érdeklődő gyermekek számára július 31-én (szombaton) 10 órától kerülnek kiosztásra a kézműves munkák.

A kiosztásra kerülő munkákhoz sorszám alapján lehet hozzájutni, melyeket naponta 9 és 12 óra között igényelhetnek az Érintő Egyesület székhelyén, a Köztársaság (Republicii) utca 40. szám alatt. A sorszámok mellé program és a szervezők által biztosított, a járványügyi szabályoknak megfelelő, védőeszköz is jár.

Az esemény során alkalom nyílik üvegfestésre (népi motívumokkal), hímzésre, újrahasznosított papír megmunkálására, a rendezvény pedig az emléklapok kiosztásával zárul.

Az elkészített munkákkal az Érintő Egyesület székhelyén lehet jelentkezni, valamint azok elektronikus formában is elküldhetők határidős megkötés nélkül.

A rendezvényt Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül, az Érintő Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács támogatja.

 

 

EMNT