Kolcza István, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke, Tatár Imola, a Néppárt sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltje, valamint Bálint József, a Néppárt háromszéki elnöke tartott sajtótájékoztatót.

Kezdésként Kolcza István, aki egyben helyi önkormányzati képviselő is, arról számolt be, hogy a sepsiszentgyörgyi EMNT Demokrácia-központ június 2-ától újra várja majd ügyfeleit, ugyanakkor arról is beszámolt, hogy a járványidőszak alatt is működtettek telefonos ügyfélszolgálatot. Az irodanyitás követően is be fognak tartani minden szükséges egészségügyi óvintézkedést, és arra kérik a kedves ügyfeleket, hogy figyeljék a kifüggesztett tájékoztatót!

A sepsiszentgyörgyi Demokrácia Központ nyitva tartása:

– hétfÅ‘tÅ‘l csütörtökig 8 és 17 óra között

– péntekenként 8 és 13 óra között

(Hétfőtől csütörtökig 13 és 14 óra között ebédszünetet tartanak.)

Tatár Imola az általa indított szociális kezdeményezésről számolt be, amely során beteg és rászoruló gyerekeken segítettek. Mint elmondta, szerencsére egyre többen csatlakoznak az ismétlődő akcióhoz. Az elkövetkező időszakot a felkészülésre fogja szánni, hogy megfeleljen minden olyan kihívásnak, amely elé a közszereplés fogja állítani.

Végezetül Bálint József megyei elnök, önkormányzati képviselő elégedetlenségének adott hangot a városi fejlesztések, beruházások kapcsán. Mint elmondta, az elmúlt időszak jó lehetőség lett volna arra, hogy gyorsabb ütembe végezzék a városi építkezéseket, mégis azt kell tapasztalnia, hogy számos munkálat esetében csúszás van. Elmondása szerint azon idő alatt, amikor a forgalom ennyire gyérré vált, jól lehetett volna haladni, viszont mindebből csak a megnövekedett felfordulást lehet észlelni.

Nagy Csaba