A hagyományoknak megfelelően január elsején, szerdán fél egy órakor az EMKE Maros megyei szervezete ünnepséget tartott a Petőfi-szobornál a költő születésére és szellemiségére emlékezve. 1823 január 1-én, Kiskőrösön született Petrovics, ismertebb nevén Petőfi Sándor költő, a magyar irodalomtörténet egyik legjelentősebb, legnagyobb hatású alkotója. Petőfi ifjúkori vándorlása és kezdeti sikerei után 1848. március 15-én, a pesti forradalom lánglelkű vezéreként ért pályafutása csúcsára, hogy aztán 26 esztendősen a segesvári csatában beteljesítse megjövendölt sorsát, és a szabadság oltárán áldozza fel életét.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott: dr. Ábrám Zoltán tiszteletbeli elnök, Szabó László felsővárosi református lelkész, Soós Zoltán Marosvásárhely polgármesterjelöltje valamint dr. Vass Levente parlamenti képviselő. Ezt követően Petőfi-dalokat énekeltek a résztvevők.

A megemlékezés koszorúzással zárult. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete részéről Cseh Gábor megyei elnök, Biró Vivien és Biró Csenge koszorúzott. “Talpra magyar! Ezt írtuk az EMNT koszorújára. Igen, talpra marosvásárhelyi magyar testvéreim, itt az idő most vagy soha!” – fogalmazott Cseh Gábor.

Nagy Csaba