A magyar kormány a Bethlen Gábor Alapon keresztül, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, az Érintő Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Érmihályfalva önkormányzata támogatásával ezen a nyáron is sor kerül az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok megszervezésére.

Az augusztus 1–4. között Érmihályfalván sorra kerülő hagyományőrző foglalkozásokra gyermekeket, ifjakat, felnőtteket egyaránt szívesen látnak. A négynapos kézműves napok programja a következőképpen alakul: augusztus 1. szerda – üvegpohárfestés, korongozás; augusztus 2. csütörtök – tűpárna és fésűtartó készítés, tükörtartó alapszínfestés; augusztus 3. péntek – gyertyakészítés, tükörtartó festése népi motívumokkal; augusztus 4. szombat – kerámia- és agyagedény festés, a gyermekek által készített munkák kiállítása.

A foglalkozások szerdán 9–14, csütörtökön és pénteken 14–18, szombaton 10–14 óra között zajlanak majd. Az alkotások kiállítására, valamint az emléklapok kiosztására a rendezvény utolsó napján kerül sor, ezt követően mindenki hazaviheti a saját munkáját. Alapanyagról, palackozott vízről és ellátmányról a szervezők gondoskodnak.

A helyszín idén is a Gödör rendezvényház és udvara lesz (strand).

Mindenkit szeretettel várnak!

(Forrás: erinto.ro)

Nagy Csaba