Marosvásárhelyen is lehetőség lesz aláírni június 13–19. között, a Magyar Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) megmaradásáért létrejött petíciót. A kezdeményezést az Erdélyi Magyar Néppárt (Néppárt), az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZENT) kezdeményezték.

Mint ismeretes, a Marosvásárhelyi Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetemet a Petru Maior Egyetemmel akarják egyesíteni, amely a MOGYE teljes beolvadását és a magyar nyelvű képzés megszűnését jelentené. Az egyesítésről a magyar fél megkérdezése nélkül döntöttek, így elfogadhatatlan a megalkuvás.

Támogassa ön is az az önálló magyar nyelvű orvosi és gyógyszerészképzést! A Néppárt és az EMNT önkénteseink Marosvásárhely több pontján várják standjaikkal a petíció aláíróit, az alábbi címeken:

• június 13.-án: Színháztér, Mihai Eminescu Ifjúsági ház mögött

• június 14.-én: Színháztér, Medgyesfalva- Rekord park

• június 15.-én: Kövesdomb: Darina mellett, Szabadság negyed- Onesti tér

• június 18.-án: Kövesdomb: Darina mellett, November 7: Köztársaság tér

• június 19.-én: d.e.: Kárpátok sétány: Buszmegálló, Egyesülés negyed: Darina előtti tér

• június 19.-én: d.u.: Sásvári (Tudor) negyed: Fortuna kereszteződés, Diamant park

Az utcai aláírásgyűjtés követően július 1-ig az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács marosvásárhelyi Demokráciaközpontjában (Mihai Viteazu 10-es szám) is lehetőség adódik aláírni a petíciót, minden hétköznap 10-13 óra között. A petíció online is elérhető: https://goo.gl/an2MJ5

Ambrus Istvan