Egy méltatlanul mellőzött és mind a mai napig értékéhez mérten kevéssé ismert nemzeti gondolkodóról, Temesvár szülöttéről és polgáráról, Borbély Imréről emlékezünk meg az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Szatmárnémeti székházában. Írásai, gondolatai népszerűsítésével, kiadásával, könyv formájában és a virtuális térben fia, Borbély Zsolt Attila foglalkozik teljes eltökéltséggel és erőbedobással. Az általa szerkesztett és bemutatásra kerülő emlékkötetben az össznemzeti értelmiség krémje: Tőkés lászló, Raffay Ernő, Szilágyi Zsolt, Kónya Hamar Sándor, Szőcs Géza, Király Károly, Patrubány Miklós, Bodó Barna, Varga B. Tamás, Hegedűs Tamás, Toró T. Tibor és még sokan mások írnak, beszélnek és emlékeznek Borbély Imréről.

Nem kisebb személyről van szó, minta arról aki először szólalt fel magyarul a román parlamentben, aki a Temesvári Kiáltvány 8-as pontjának az egyik megtervezője és egyetlen magyar aláírója, a nemzetegyesítést hozó 2010-es törvény elveinek a kidolgozója és a Kolozsvári Nyilatkozat kezdeményezője. Hogy többet ne mondjunk, a nagy tekintélynek örvendő Raffay Ernő a legnagyobb nemzetstratégának tartotta őt.

Szerettel várunk minden a nemzeti eszme iránti érdeklődőt az EMNT-EMNP székházba, Szatmárnémeti, Árpád (V. Lucaciu) u.18. sz. alatt, május 10-én, 18 órától.

admin