Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Szatmár megyei szervezetei a 2018-as magyarországi országgyűlési választások során közel 4.000 levélszavazat begyűjtésében és leadásában segítette a választópolgárokat.

Szatmár megyében a Néppárt és az EMNT által gyűjtött levélszavazatokat – több mint négyezret – vasárnap Vásárosnaményban adta le Kiszner Csaba, a Néppárt Szatmár megyei elnöke és Csókási Budaházi Attila, az EMNT Szatmár megyei elnöke. A levélszavazatok átadásánál Tilki Attila, országgyűlési képviselő fogadta őket, megköszönve a szatmáriaknak, hogy részt vettek a magyarországi országgyűlési választásokon, ugyanakkor kiemelve az EMNT és a Néppárt Szatmár megyei szervezetének eredményes munkáját.

Mint ismeretes, a magyarországi választásokat megelőzően a Néppárt és az EMNT átfogó regisztrációs kampányt szervezett, majd a szavazólapokhoz szükséges azonosító nyilatkozatok kitöltésében, valamint a levélszavazatok begyűjtésében és célba juttatásában is segítséget nyújtott. A két szervezet munkáját önkéntesek segítették, ugyanakkor a Néppárt helyi képviselői terepre járva keresték fel a választani kívánó polgárokat, míg az EMNT Demokráciaközpont munkatársai meghosszabbított programmal dolgoztak a választási időszakban.

Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács helyi szervezetének vezetői köszönik a Demokráciaközpont munkatársainak, a szatmárnémeti és vidéki önkénteseinek az eltelt időszakban kifejtett munkát, és nem utolsósorban mindazon szavazók bizalmát, akik levélszavazatukat rájuk bízták. A több mint 4000 szavazat összegyűjtését a Szatmárnémetiben és további 30 Szatmár megyei településen végezték.

 

Nagy Csaba