Nagy József Barna, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke és Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke helyezték el koszorúikat a nagyváradi Rulikowski temetőben és a volt Olaszi temetőben.

Március 15. a magyar nép szabadságszeretetéről tesz tanúságot” – kezdte ünnepi beszédét Zatykó Gyula. A néppárti politikus hozzátette: reméli, hogy a magyarság szabadságvágy továbbra sem tűnik el, és megmarad akárcsak az előző századokban, amikor nem egy alkalommal kellett megküzdeni és áldozatokat vállalni a szabadságért.

Nagy József Barna elmondta: „Március 15. egy győztes forradalom, hiszen elődeink, az alig tizenéves és huszonéves fiatalok, életüket nem sajnálva vívták ki a magyar szabadságot, akárcsak 1956 hősei.” Az EMNT alelnöke hozzátette: a magyar ifjúságban még van remény, ezt bizonyítják történelmünk nagy eseményei is. „Köszönjük, hogy a Rogériuszi Egyházköség idén is lehetőséget biztosított számunkra, hogy elhelyezhessük koszorúinkat az EMNT és a Néppárt nevében, méltón megemlékezve hőseinkre” – zárta gondolatait Nagy.