A Pro Partium Egyesület, folytatva a diákok körében megszervezett vetélkedőit, programsorozatát, december végén a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium informatika termében szervezett vetélkedőt. Az Egyesület társelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Patiumi régióelnöke, Nagy József Barna köszöntötte a résztvevőket, majd levezette a vetélkedőt.

A közel harminc diák, kétfős csapatokba szerveződve, a számítógépeket, okostelefonokat használva kellett válaszoljon különböző kérdésekre. A kérdések Szent László városához, Nagyváradhoz kötődtek. A diákok különböző keresőprogramok, sokszor alig ismert internetes oldalak segítségével próbáltak válaszolni. A vetélkedő célja volt, hogy a diákok jobban megismerjék Nagyváradot, és az interneten könnyebben megtalálják azokat az oldalakat, azokat az információkat, amelyek majd helytörténeti ismereteik elmélyítésében segíthetik őket.A vetélkedőn nem csak történelmi témájú kérdések voltak, hanem irodalmi, az egykori magyar utcaneveket ismertető, az általános műveltséghez is kapcsolódó fontos kérdések is megjelentek.

A jó hangulatú vetélkedő után minden résztvevő kapott ajándékot. Az első öt helyezett csapat, helyezésének megfelelően, értékes ajándékkönyveket, számítástechnikai eszközöket (vezeték nélküli egér, pendrive, fülhallgató, stb.) kapott ajándékba. A vetélkedő megszervezését és az Egyesület programsorozatát a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Nagy Csaba