A Székelyudvarhelyi Értéktár Bizottság az ősz folyamán a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal, az UKKSZ és a Székelyföldi Legendárium támogatásának köszönhetően két pályázatot hirdetett meg, melyeknek célja volt felhívni a figyelmet városunk értékeire. Ugyanakkor szándékunk volt elérni, hogy a város lakóival közösen kezdődhessen el a Székelyudvarhelyi Értéktár összeállítása, Székelyudvarhely kulturális, történelmi, természeti, gazdasági értékeinek, sajátosságainak megőrzése, bemutatása céljából.

A beérkezett javaslatok alapján értékes könyvutalványban részesültek a Ferenczy-féle bárányflekken, a Haáz Rezső Múzeum, a Varga mézes és a Barátok temploma ismertetését, tartalmazó pályázatok. A bizottság döntésének értelmében a fentiek mellett mostantól az értéktár részeit képezi: Bányai János életrajza, a Tomcsa Sándor Színház, a Budvár-Csicser tanösvény, a székelyudvarhelyi Karate Klub is.

A facebookos szavazásra beérkezett javaslatok népszerűségi sorrendje: a Tomcsa Sándor Színház, Jézus kápolna, Budvár-Csicser tanösvény, Bányai János, Vasszékely és a Ferenczy-féle bárányflekken, Soó Rezső volt.

A bizottság arról is határozott, hogy annak érdekében, hogy a Tomcsa Sándor Színház, a Haáz Rezső Múzeum, a Barátok temploma és Bányai János életrajza bekerüljön az Erdélyi Értéktárba is, ez irányú javaslatukat elküldik az Erdélyi Értéktár Bizottságnak.

Köszönjük mindazoknak, akik időt áldoztak városunk ezen értékei ismertető dokumentumainak összeállítására és továbbra is várjuk a javaslatokat, ismertetőket, melyekkel folyamatosan bővíthetjük Székelyudvarhely értéktárát.

További információért írjanak a civilkurazsiegyesulet@gmail.com email címre, vagy keressék a facebookon a Székelyudvarhelyi Értéktárat!