A Kodolányi János Főiskola tanszékvezető tanára, dr. Vizi László Tamás történész, jogász előadásokat tart Erdélyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. Az előadások számos témát feldolgoznak: szó lesz a trianoni kérdéskörről, a nemzeti összetartozásról, de Bánffy Miklós munkásságáról is. Az előadások ingyenesek, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők az alábbi településeken és helyszíneken:

· November 6. hétfő, 17 óra – Szatmárnémeti, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Székháza (Árpád / Vasile Lucaciu utca 18. szám). Az előadás címe: A sérelmi politizálástól a nemzeti összetartozásig – könyvbemutató és előadás.
· November 7. kedd, 17 óra – Nagyvárad, a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumterme (Ezredévi emléktér / str. Libertății, 40. szám). Az előadás címe: Magyarország legnagyobb történelmi traumája, Trianon.
· November 8. szerda, 17 óra – Marosvásárhely, a Deus Providebit Tanulmányi Ház Szent Mihály terme. Az előadás címe: Egy erdélyi arisztokrata a magyar külügyek élén – Bánffy Miklós.
· November 9. csütörtök 18 óra – Sepsiszentgyörgy, Sugás vendéglő. Az előadás címe: Egy erdélyi arisztokrata a magyar külügyek élén – Bánffy Miklós.
· November 10. péntek, 17 óra – Székelyudvarhely, Művelődési Ház. Az előadás címe: A sérelmi politizálástól a nemzeti összetartozásig – könyvbemutató és előadás.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!