Szombaton 11 órától kerül sor a kolozsvári Agapé Szálloda Új termében az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Küldöttgyűlésére, valamint az EMNT Kós Károly-díjának átadására.

A tanácskozáson Schwartz Róbert, az EMNT Kolozs megyei elnöke házigazdaként köszönti majd a megjelenteket, ezt követően pedig Szabó László, unitárius lelkész mond áldást.  Az ügyrendi kérdések megvitatása és a napirend elfogadása után elnöki beszámolót tart Tőkés László, az EMNT országos elnöke.

Az ünnepélyes esemény meghívottjaként köszöntőbeszédet mondd Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Szabolcs Attila, parlamenti képviselő (FIDESZ), az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke, valamint Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke. Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke a szervezet elmúlt két évének tevékenységéről ad vetítéssel egybekötött tájékoztatást, majd Tiboldi László, az EMNT országos alelnöke az EMNT Demokráciaközpontok munkájáról számol be a megjelenteknek. Ezt követi az EMNT Kós Károly-díjának ünnepélyes átadása, valamint az EMNT elnökségének megválasztása.