Az udvarhelyszéki Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezete október 12-én, 18 órától bemutatja Puskás Attila Utak és ösvények – Erdélyi magyar sors című könyvét az székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban. A szerzővel Ferencz Csaba, a könyv szerkesztője beszélget.

Puskás Attila 1931. augusztus 9-én született Kolozsváron, értelmiségi család tagjaként. A Bolyai Tudományegyetem természetrajz karán végzett. Tanárként a mai Márton Áron Gimnáziumban is dolgozott Csíkszeredában, ám a kommunizmus megszorításai miatt Csíkdánfalvára helyezték. 1959-ben a Securitate letartoztatta, ezt követően fővádlottként jelent meg a tanár-diák koncepciós perben, melynek végezetével kényszermunkára ítélték. Öt évvel később 1964-ben szabadult, ezt követően a Kovászna Megyei Növényvédelmi Felügyelőség alkalmazottjaként dolgozott nyugdíjazásáig.

A szerző élete során biológiai témákat érintő munkákat is megjelentetett (pl. Barátaink és ellenségeink a rovarok, Rovargyűjtők könyve). A Hármas Alapítvány kiadásában megjelent Utak és ösvények – Erdélyi magyar sors műve személyes hangú visszaemlékezéseiből áll össze.

Az eseményre a belépés ingyenes, mindenkit nagy szeretettel várnak.