Szeptember 29-én, 17 órától tartotta az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki szervezete tisztújító közgyűlését a 44-es udvartéri Erzsébet teremben. A napirendi pontokat Ferencz Attila elnök ismertette. Az eseményen Sándor Krisztina, az EMNT országos ügyvezető elnöke is jelen volt.

Ferencz Attila elnöki beszámolójában a széki szervezet elmúlt időszakának tevékenységeiről beszélt: az eltelt két évben a Demokráciaközpont magyar állampolgársági ügyintézésein kívül, több kulturális rendezvényre került sor. Ferencz Attila hozzátette: „Évente 15-20 saját rendezvényt sikerült megszerveznünk, amelyekre neves előadókat is meghívtunk főként az őszi hagyományőrző rendezvénysorozat keretében.”

Sándor Krisztina országos ügyvezető elnök a közelgő Országos Küldöttgyűlésről tett említést és felhívta a figyelmet a jövő évi magyarországi parlamenti választásokra is, továbbá hangsúlyozta a regisztrációs folyamat fontosságát. „Követtük a kézdiszéki szervezet munkáját, büszkén látjuk, hogy kiváló rendezvényekkel és hatékony munkával tesz a közösségért” – mondta Sándor Krisztina.

Ezt követően az elnöki beszámolót a közgyűlés elfogadta, majd megszavazásra került a három tagú elnökség. Ferencz Attillát egyhangúlag választották újra elnökké, az alelnöki tisztségeket pedig Kiss Erika és Bitai Barna vállalták. Az országos küldöttgyűlésen kézdiszéket Ferencz Attila, Johann Taierling, Kiss Erika és Peter Ferenc Taierling fogják képviselni.

A tartalmas estet a Codex régizene együttes koncertje zárta.