Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete tisztújító közgyűlést tartott szeptember 26-án. A közgyűlést Cseh Gábor, az EMNT Maros megyei elnöke nyitotta meg. Az eseményen Sándor Kirsztina, az EMNT ügyvezető elnöke is jelen volt.

Cseh Gábor elnöki beszámolójában ismertette a megyei szervezet elmúlt időszakbeli tevékenységeit: „Büszkén elmondhatom, hogy az elmúlt két év során közel 50 kulturális esemény megszervezésében vettünk részt. Ezek közé tartozik a március 15-i ünnepség, a trianoni emléknap, a Szent István-napi ünnepség, az 1956-os évforduló eseményei, az aradi vértanúkra való megemlékezés, a magyar szórvány napja és a teremlabdarúgó torna is.”

Az EMNT által működtetett Magyar Állampolgárok Klubja is sikeres időszakot tud maga mögött, amely során több színvonalas előadót is sikerült vendégül látni. „Az iroda a továbbiakban is foglalkozik a honosítással, konzuli napok megszervezésével és és ügyintézéssel. Az eltelt időszakban több mint 15000-en fordultak meg az irodánkban, amit sikernek könyvelhetünk el” – mondta Cseh Gábor.

Ezt követően az elnöki beszámolót a közgyűlés elfogadta, majd megszavazásra került a hét tagú elnökség. Cseh Gábort egyhangúan választották újra elnökké, az alelnöki tisztségeket pedig Varga Loránd, Kirsch Attila, Szente Anna Ágota, Szabadi Ernő Loránd, Kazay Tibort vállalták.