Konzuli napot szerveznek Szatmárnémetiben március 9-én. A szatmárnémeti EMNT Demokráciaközpont felhívja a szatmárnémeti lakosok figyelmét, hogy árpilis 8-ig nem lesz újabb konzuli nap, így ha tehetik éljenek ezzel a lehetőséggel.

Fontos tudni: a rendszeres havi hadiárva járadékra jogosult személyek, akik levelet kaptak a magyarországi nyugdíjhivataltól, hogy záros határidőn belül -megerősítés végett- évente bejelentkezzenek egy hivatalos magyar szervnél most megtehetik a kihelyezett konzuli napon. Ugyanakkor, a Köldökzsinór Program keretében résztvevő édesanyák akik külhonban szültek, fogadtak örökbe vagy lettek gyámok a konzuli napon kérvényezzék 6 hónapnál nem idősebb gyermekük anyakönyveztetését, hogy ne fussanak ki a támogatási határidőből.

A korábbi konzuli napokhoz hasonlóan ezúttal is lehetőség nyílik állampolgársági ügyeket intézni, honosítási eljárást lebonyolítani, a Köldökzsinór Program támogatásai kapcsán segítséget kérni, valamint regisztrálni a 2018-as április 8-i magyarországi országgyűlési választásokra.

EMNT