Tisztújító közgyűlést tartottak az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács csíkszéki szervezetében. Az október 15-i tanácskozásra a csíkszeredai EMNT-irodában került sor, a jelenlévő küldöttek pedig – újabb két évre – Tiboldi Lászlót választották meg az EMNT csíkszéki elnökének.

A megjelenteket Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke köszöntötte, aki értékelte az elmúlt időszak tevékenységeit, külön kiemelve a kereskedelmi kétnyelvűségért indított akciósorozatot, a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése kapcsán elindult aláírásgyűjtést, valamint a soron következő, a temesvári forradalom 30. évfordulójára szervezendő eseményeket.

Tiboldi László beszámolójában kitért a honosítási folyamat aktuális adataira, valamint elmondta: az EMNT csíkszéki szervezete az elmúlt időszakban közel 70 rendezvény szervezője volt, melyek között figyelemfelkeltő megmozdulások, jótékonysági akciók, könyvbemutatók, előadóestek, képzések, megemlékezések, kiállítások és további kulturális események is szerepeltek. Tiboldi beszámolójáról a küldöttek szavaztak, mely eredményeként elfogadták azt.

A tisztújítások rendjén a szavazati joggal rendelkező küldöttek ismét Tiboldi Lászlót választották meg az EMNT csíkszéki elnökének, munkáját pedig – az elnökség tagjaiként – Szilágyi Réka és Orendi Annamária segítik majd.

Nagy Csaba