Pénteken – október 18-án – 17 órától mutatják be a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében B. Kovács András Fedelet a fejünk fölé. Bálint József útja a szakmától a hivatásig című riportregényét.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kiadásában idén megjelent kötet a rendszerváltáson átívelő, szakmát és közéleti szerepvállalást egybeölelő pálya példáján ötven év kollektív és egyéni merszét és csalódásait is elemzi egy fordulatos életregény fejezeteinek pörgésében. A kötet az erdélyi magyarság 1989 utáni három évtizedének mérlegét is megvonja egy személyes sors fonalát gombolyítva. A könyv 25 találkozás és beszélgetés eredménye, amelyről Bálint József, az ismert közéleti személyiség és vállalkozó, korábban úgy fogalmazott, hogy még mindig hihetetlen megtiszteltetés számára, hogy életét, gondolatait és életérzéseit könyvben tárhatja az olvasók elé.

A kötetet Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke méltatja. A könyvbemutató a Temesvár 30 elnevezésű programsorozat része.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Nagy Csaba