Március 15-én a Magyar Polgári Egyesület (MPE) ünnepi táncházat és kézműves foglalkozást szervezett alsó tagozatos iskolás gyermekeknek.

A Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében több iskolából, közel száz gyermek vett részt a foglalkozásokon, hogy az önkéntesek, pedagógusok, zenészek és az MPE segítségével közelebb kerüljenek a március 15-i ünnepi hangulathoz. A rendezvény első részében táncház volt, ahol Benedek Árpád zenepedagógus a Saroglya zenekar közreműködésével fergeteges hangulatot teremtett. A gyermekek játszva és táncolva, szinte észrevétlenül tanulták meg, mit jelent katonának lenni, mik a lószerszámok, miből áll össze egy hangszer, kik voltak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vezéregyéniségei, mit jelentett 1848-ban, és mit jelent ma a szabadság. A hangulatos táncház után kézműves foglalkozásokra került sor. A Partiumi Keresztény Egyetem önkéntes hallgatói és Tóth Beáta népművész, kézműves mester segítségével gyöngy karkötőket, hetes fonással készült ajándéktárgyakat, képeslapokat, kokárdákat készítettek a gyermekek.

Az ünnepi táncházra és kézműves foglalkozásra a Magyar Polgári Egyesület családoknak szervezett és a Bethlen Gábor Alap által támogatott rendezvénysorozata részeként került sor.

 

Nagy Csaba