2017. február. 27. hétfő
Főoldal » Hírek

Hírek

Az ismert biztonságpolitikai szakértő, Földi László előadásán és könyvbemutatóján vehetnek részt a tisztelt érdeklődők március 3-án, pénteken 18 órától a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, a Városháza / Primăriei u. 27. szám alatt.

Néhány hónapja jelentette meg a Kárpátia Stúdió kiadó Földi László: Migráció – Gondolatok Európa védelméről című kötetét. A szerző rendszeresen ír publicisztikákat napi és hetilapokba, valamint gyakran szerepelt és szerepel a televíziókban is. A kötetben többek között ezekből a gondolatokból válogattak, ezen keresztül ismerheti meg az olvasó a volt hírszerző markáns véleményét, határozott álláspontját korunk egyik legégetőbb problémájáról, a migrációról.

Az előadás helyszínén a szerző dedikálja a kedvezményesen megvásárolható kötetet.

Polgári Esték rendezvénysorozat eseményére szeretettel vár minden érdeklődőt a Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács.

Megtartotta soron következő közgyűlését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete. A jelenlévők áttekintették az elmúlt időszak főbb eseményeit, valamint meghatározták a következő év prioritásait. 

A román Legfelsőbb Bíróság és Semmitőszék mellett működő Főügyészség katonai részlege tavaly novemberben elrendelte az 1989-es forradalom ügyében indított kivizsgálás kiterjesztését. Mint ismeretes, emberiesség ellen elkövetett bűnök gyanúja miatt indult eljárás az 1989. december 22-e utáni történések kivizsgálására. Az ekkor hatalomra került új politikai és katonai vezetés olyan intézkedéseket rendelt el a hatalom megőrzése céljából, amelyek sok ember halálát, fizikai vagy pszichikai sérülését okozták. 

Nagy érdeklődés övezte Bíró András Zsolt antropológis Szatmárnémetiben tartott előadását. A Magyar Természettudományi Múzeum kutatója, a Kurultáj nevű, méltán híres rendezvény főszervezője a magyar történelem egyik legrégebbi korszakába vezetett hallgatósága. 

Az új törvényhozás felállása óta a Magyar Polgári Pártot bekebelező Romániai Magyar Demokrata Szövetség első komoly próbatétele a váratlanul előállott kormányválság volt. Egyeduralmát visszaszerző érdekszövetségünk nem állotta ki a próbát. Az állampolitikai rangra emelkedett, intézményes korrupció ellen fellázadt polgári tömegekkel szemben a szövetséges posztkommunista kormányerőkkel vállalt bűnrészességet.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc erdélyi vonatkozásait bemutató vándorkiállítás nyílt tegnap délután Kézdivásárhelyen az Erzsébet Teremben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) szervezésében, a magyarországi 1956-os Emlékbizottság támogatásával.

Székely Kinga Réka unitárius lelkész Papnő mesék című könyvét mutatják be február 21-én (kedden) 18.00 órától a marosvásárhelyi Bolyai téri Unitárius Egyházközség Derzsi János termében. 

A Polgári Esték rendezvénysorozat keretében, a Magyar Polgári Egyesület szervezésében, Nagyváradon tart előadást Bíró András Zsolt antropológus kutató (Magyar Természettudományi Múzeum), a Kurultáj- Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője február 17-én, pénteken 17 órától, a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, a P-ța Libertății / Ezredévi emléktér 40. szám alatt.

A Balassi Intézet és az Udvarhelyszéki EMNT közös szervezésében február 13-án, hétfőn 19 órától folytatódik a 10 hónapos eseménysorozat A magyar film története címmel.

Lírai tájrajz – ez lehetne a műfaja Sütő Éva, újságíró, író a szatmári EMNT székházban bemutatott Érmelléki embermesék című kötetének, amely a Betlen Gábor alapon keresztül a Magyar Kormány támogatásával került kiadásra. 

Polgári Esték rendezvénysorozat keretében minden érdeklődőt szeretettel várnak a Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács soron következő előadására.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) szervezésében az 1956-os szabadságharc erdélyi vonatkozásait bemutató vándorkiállítás nyílik Kézdivásárhelyen, az Erzsébet teremben február 10-én, pénteken, du. 16.00 órától. A kiállítás a legfontosabb erdélyi '56-os csoportokat mutatja be, majd a forradalom leverését követő megtorlásokat.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA