2017. május. 28. vasárnap
Főoldal » Sepsiszék

Sepsiszék

A kommunista diktatúra szörnyűségeit, bukását és az azt követő éveket mutatja be az a labirintusba zárt kiállítás, amely ma és holnap még megtekinthető a Míves Házban.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács által, a kárpátaljai magyarság megsegítésére hirdetett adománygyűjtési akció július 30-ig tart. Mindaddig várják az adományozókat az EMNT irodáiban, valamint eljutathatják pénzbeli segítségüket a megadott bankszámla számra is. 

Sepsiszentgyörgyön immár 11. alkalommal szerveztek köztéri megemlékezést június 4-én, a trianoni diktátum évfordulóján az Erzsébet parkban, az egykori országzászló helyén. A megemlékezést szervezők valamennyi magyar párt és politikai szervezet helyi vezetőinek felszólalási lehetőséget biztosítottak volna, egyedül az RMDSZ nem élt vele, bár képviselői jelen voltak a rendezvényen.

Tisztújítást tartottak az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sepsiszéki szervezetében. A tanácskozáson jelen volt Sándor Krisztina ügyvezető elnök, Tiboldi László alelnök, valamint Johann Taierling, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke is.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) szervezésében – a magyarországi 1956-os Emlékbizottság támogatásával – az 1956-os szabadságharc erdélyi vonatkozásait bemutató vándorkiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön, a Míves Házban január 27-én, pénteken, délután 18:30-tól. A kiállítás a legfontosabb erdélyi 56-os csoportokat mutatja be, valamint a forradalom leverését követő megtorlásokat. 

Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatót Bálint József, az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke, Kolcza István, a Minta ifjúsági szervezet alelnöke, valamint Tiboldi László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke. Az eseményen elhangzott: a Szent György Napokon az EMNT standjánál segítenek a magyar állampolgároknak regisztrálni a választói névjegyzékbe.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA