2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Wass Albert-felolvasóest Kézdivásárhelyen

Wass Albert-felolvasóest Kézdivásárhelyen

2014. 07. 08.
Megosztás:

A kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Wass Albert-felolvasóestet szervezett július 4-én, pénteken. Az eseménynek az Erzsébet terem adott otthont.

Wass Albert-felolvasóest Kézdivásárhelyen

A szellem fegyverével kell harcolni és tiltakozni, mert a XXI. századi Európa egyik országában, Romániában a történelem legsötétebb időszaka, az inkvizíció gyakorlatát követik: Wass Albert-könyveket koboztak el a csíksomlyói búcsún.

Wass Albert-felolvasóest Kézdivásárhelyen

Ne hagyjuk, hogy megfosszanak gyökereinktől, mert egy gyökértelen népet könnyedén elfújhat a szél - mondotta péntek este az Erzsébet Teremben megtartott Wass Albert-felolvasóesten Johann Taierling, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki elnöke, az est egyik házigazdája, aki felolvasta a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék melletti ügyészség határozatát, amelyik kimondta: Wass Albert nem volt háborús bűnös, ezáltal művei nem esnek semmiféle tiltás alá. Az est másik házigazdája, Kiss Erika Wass Alberttel kapcsolatos újságcikkekből tallózott részleteket, majd a jelenlevők három, Wass Albertről szóló film részleteit tekintették meg. Ezt követően a mintegy húsz résztvevő kedvenc Wass Albert-idézetét, regény­passzusát vagy versét olvasta fel.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA