2020. január. 21. kedd
Főoldal » Hírek » Véget ért A hallgatás fala kiállítás-sorozat

Véget ért A hallgatás fala kiállítás-sorozat

2015. 03. 11.
Megosztás:

Városonként több százan voltak kíváncsiak a Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron kiállított A hallgatás fala elnevezésű tárlatra.

Véget ért A hallgatás fala kiállítás-sorozat

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében bemutatott kiállítás az 1989 előtti kommunista diktatúra rémtetteit és a 25 évvel ezelőtti rendszerváltás eseményeit mutatta be, különös tekintettel a temesvári eseményekre és Tőkés László forradalmi szerepvállalására.

Véget ért A hallgatás fala kiállítás-sorozat

A február 20. és március 10. között lezajlott kiállítás-sorozaton az érdeklődők megismerhették a rendszerváltás részleteit és átfogó képet alkothattak az 1989-es forradalom eseményeiről. A szervezők elmondása szerint a kiállítás nem csak a negyed évszázados évforduló miatt vált aktuálissá, hanem azért is, mert az elmúlt időszakban egyre inkább elfeledettnek látszott a temesvári események fontossága és az erdélyi magyarság forradalmi szerepe.

Véget ért A hallgatás fala kiállítás-sorozat

Az öt helyszínen – tanáraik kíséretében – több száz iskolás is ellátogatott a kiállításra, hogy rendhagyó történelem óra keretei között ismerkedjenek meg a kommunista diktatúra időszakát lezáró véres romániai események részleteivel. A szervezők remélik, hogy A hallgatás fala kiállítás-sorozata is elősegíti majd, hogy a felnövekvő generációk félelem nélkül beszéljenek a kommunizmus rémtetteiről és a történelmi múlt máig megválaszolatlan kérdéseiről.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA