2020. február. 23. vasárnap
Főoldal » Dokumentumok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Válaszd az életet! – Válaszd az autonómiát!

Válaszd az életet! – Válaszd az autonómiát!

2013. 03. 18.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ünnepi istentiszteletet és Válaszd az életet! – Válaszd az autonómiát! címmel autonómia-konferenciát tart február 2-án, szombaton, Szatmárnémetiben, a mozgalom elindulásának tizedik évfordulóján.

A Láncos templomban 11 órától tart ünnepi istentiszteletet Tőkés László püspök, az EMNT elnöke, európai parlamenti képviselő, majd 13 órától autonómia-konferencia kezdődik Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnökének vezetésével. Előadást tart többek között Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az EMNT Kezdeményező Testületének tagja, valamint Szilágyi Ferenc, az EMNT alelnöke. A konferencia a képviseleti és közvetlen demokrácia elve alapján határozathozatallal zárja tanácskozását.

Az eseményre a szervezők szeretettel várják mindazokat, akik az EMNT és az SZNT megalakulásához vezető önrendelkezési mozgalomnak kezdeményezői voltak, és mindenkit, aki a Romániában élő magyar nemzeti közösségünk autonómiájának ügyét szívén viseli, és önrendelkezési jogának kivívását cselekvő módon támogatja.

Az EMNT az ünnepi rendezvény részletes és végleges programjáról rövidesen tájékoztatja a közvéleményt.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóközleménye]

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA