2019. november. 17. vasárnap
Főoldal » Hírek » V. Kárpát-medencei Gyermektábor Zalaeregszegen

V. Kárpát-medencei Gyermektábor Zalaeregszegen

2017. 07. 06.
Megosztás:

Július 16–26. között immár ötödik alkalommal kerül megszervezésre a Kárpát-medencei Gyerektábor Zalaegerszegen, melyen az anyaországon kívül erdélyi, felvidéki és kárpátaljai gyerekek egyaránt részt vesznek.

V. Kárpát-medencei Gyermektábor Zalaeregszegen

A mai Magyarország egyik legszebb és legarchaikusabb vidékén eltöltött 7-8 napot nemzeti szellemiségű programok színesítik. A résztvevő gyerekek elkötelezett magyar szellemiségű pedagógusok és kézművesek kíséretében fedezhetik fel Zala megyét, Zalaegerszeget, a Nyugat-Balatont, a Kis-Balatont, Keszthely nevezetességeit, Őrség és Göcsej szépségeit.

2017. július 4-én a marosvásárhelyi EMNT Demokrácia-központ részéről, Cseh Gábor megyei EMNT-elnök köszöntötte és készítette fel a helybéli résztvevőket, szülőket a zalaegerszegi gyermektáborra.

A tábor mindenkori célja az összetartozás érzésének erősítése, a Kárpát-medence magyar fiataljainak összekovácsolása, mindenkori baráti kapcsolatok szövése.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA