2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Ülésezett az EMNT Választmánya

Ülésezett az EMNT Választmánya

2015. 03. 03.
Megosztás:

Szombaton, február 28-án Székelyudvarhelyen ülésezett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Választmánya. A területi szervezetek, valamint az országos elnökség tagjaiból álló testület rendszerint évente kétszer ülésezik.

Ezúttal a szervezeti beszámolók mellett kiemelt napirendként a honosítás folytatása és az ahhoz kapcsolódó módszertan szerepelt. Az EMNT Választmánya elfogadta az idei évre vonatkozó honosítási tervet. Az EMNT Demokrácia Központjai folytatják a honosításban vállalt feladataikat, rendszeres terepre történő kiszállásokkal.

A Választmány többek között áttekintette az EMNT idei évi országos eseménynaptárát, elfogadta a Partiumi Autonómia Tanács tevékenységére vonatkozó beszámolót, valamint kiértékelte az elmúlt félév országos eseményeit.

Az EMNT Választmánya elfogadta az EMNT elnökének, Tőkés Lászlónak azon javaslatát, hogy a közeljövőben az EMNT a Székely Nemzeti Tanáccsal újból stratégiai partnerségre lépjen. Ehhez kezdeményezik egy közös vezetőségi ülés összehívását, a Székely Szabadság Napjával kapcsolatban pedig közös felhívást intéznek az erdélyi magyarokhoz.

Az EMNT területi szervezeteiben az év első felében általános tisztújításra kerül sor, az országos tisztújító küldöttgyűlést pedig ősszel tartják meg.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA